DONEREN IS UW HART OPENEN EN  HET MET EEN ANDER DELEN Als u wilt doneren van uw eigen bank rekening naar Stichting Goede Werken, kunt u er verzekerd van zijn dat uw gehele donatie ten goede komt aan een of meerdere projecten van GWG.  Zelf kunt u natuurlijk een voorkeur uitspreken en kiezen uit een van onze projecten in de verschillende landen waar wij werkzaam zijn.
Contact adres voor Nederland St. Goede Werken Glorieux t.a.v. Mevr. Lilian van Rooij Depoorter Glorieuxlaan 4 5613LN Eindhoven NL contact@goedewerkenglorieux.nl NL23RABO0125886241 St. Goede Werken Glorieux Eindhoven
Goede Werken Glorieux heeft de ANBI-status.
RSIN/fiscaalnummer ANBI 818744467
Bewoners van sloppenwijken hebben vaak gebrekkige sanitaire voorzieningen. Ontlasting komt terecht in de rivier of in een kuil in de buurt. Door deze slechte hygiënische omstandigheden komt veel diarree voor, maar ook tyfus en cholera steken regelmatig de kop op. Veel vrouwen en meisjes voelen zich niet veilig. BGW-projects Ethiopia bouwt in samenspraak met de lokale overheid en de bewoners toiletblokken met 4, 6, of 8 eenvoudige en doeltreffende hurk wc’s in de wijk. Meerdere families maken gebruik van 1 toilet. Ze krijgen voorlichting over hygiëne en het gebruik van de toiletten. Naast een enorme verbetering in de hygiënische omstandigheden, bevordert de toilettenbouw ook de veiligheid van vrouwen en meisjes. Het project brengt saamhorigheid: de bewoners zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het gebruik en onderhoud. Per jaar krijgen 140-150 families een nieuw toilet. De toilettenbouw kost € 65.000 – 70.000 op jaarbasis.
Huizenbouw en reparatie Veel cliënten van het Counseling & Social Services Center wonen in armoedige omstandigheden. De huisjes van kinderen met een beperking zijn vaak niet toegankelijk voor rolstoelen en ouderen worden vaak dakloos omdat hun woning onbewoonbaar is. BGW-projects Ethiopia maakt huizen waterdicht, vervangt daken, stut muren en zorgt dat kinderen met hun rolstoel naar buiten kunnen. In een enkel geval wordt er een nieuw huis gebouwd. Alles gebeurt met traditionele materialen en lokale dagloners na toestemming van de plaatselijke overheid. Op deze manier krijgen 30 families per jaar een goede woning. De kosten bedragen € 42.000 per jaar.
Webhosting digi4.nl
Glorieuxlaan 4, 5613 LN Eindhoven Nederland St. Goede Werken Glorieux Sint Jozefstraat 1 9041 Oostakker België